Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša infrastruktura

Urušile se zgrade u središtu Rio de Janeira, 5 mrtvih i 19 nestalih

rio de janeiro,urušavanje zgrade (1)
Reuters/PIXSELL
26.01.2012.
u 08:58

Spasilačke ekipe sinoć su iz ruševina izvukle četvero preživjelih. Urušile su se tri zgrade

Tri zgrade u centru Rio de Janeira urušile su se jučer kasno navečer. Urušavanje zgrada od 4, 10 i 20 katova samo je jedan od pokazatelja neuspjeha vlasti da poboljšaju gradsku infrastrukturu uoči priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo i Olimpijadu, javlja Reuters.

Spasilačke su ekipe ispod ruševina izvukle četvero preživjelih, a prema posljednjim podacima pet osoba poginulo je, a još ih se 19 samtra nestalima.

Prije urušavanja čula se snažna eksplozija, a okolne ulice pokrivene su krhotinama i prašinom.

– U prvom trenutku nam se učinilo da je potres. Sa zgrada su prvo počeli padati betonski blokovi, ljudi su se uspaničili i počeli bježati, a zatim su se zgrade urušile – kazao je jedan od očevidaca.

Nagađa se da bi ispod ruševina moglo biti zatočeno oko 11 osoba, a gradske vlasti pokušavaju utvrditi kolika je mogućnost da se jedna od jučer oštećenih susjednih zgrada također uruši.

– Sav očajan trčao sam niza stube pokušavajući pobjeći. Samo sekundu nakon što sam istrčao zgrada se urušila. Pobjegao sam za dlaku – opisao je Nelson Tomes (38). Objasnio je kako je iz jedne od urušenih zgrada počeo bježati kada je čuo "snažnu buku".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije